четвъртък, 28 ноември 2013 г.

За какво още може да се използва пастата за зъби?

текст: Елица Лукова
снимка: www.foter.com



От деца ни учат, че за да имаме здрави зъби, искряща усмивка и свеж дъх трябва да мием зъбите си поне два пъти дневно, но пастите имат и редица други приложения.

Всяка домакиня знае колко досадна и упорита е миризмата на риба, лук и чесън, и не изчезва дори след многократно измиване на ръцете със сапун. За да се отървете бързо от неприятния мирис, измийте ръцете си с паста за зъби.

Освен, че почистват и избелват зъбите ни, пастите могат да се погрижат и за старите ни маратонки. Втрийте малко паста, а след това избършете маратонките с кърпа и веднага ще забележите разликата.

В случай на изгаряне, херпес или ухапване от насекоми, малко количество паста за зъби върху засегнатата област ще облекчи болката и сърбежа. 

Петна по дрехите и килимите? Нямат никакъв шанс срещу пастата за зъби, стига да не е избелваща, защото тя може да доведе до обезцветяване на материята. Нанесете малко паста върху петното и втрийте добре, а после изплакнете с вода.

Може да я използвате и за да възвърнете блясъка на среброто. Нанесете малко паста за зъби върху сребърните бижута и прибори. Оставете да подейства за няколко часа, след което ги полирайте с мека кърпа.
Публикувано в www.facebook.com/Ladyzdrave

Няма коментари:

Публикуване на коментар