сряда, 6 ноември 2013 г.

Чудесата на Дубай - най-голямата цветна градина

текст: Елица Лукова
снимка: www.flowers56.info


Дубай е разположен на брега на Персийския залив насред Арабската пустиня и едва ли е място, където очакваме да открием най-голямата цветна градина в света. Може би именно заради това, тя носи името Градината на чудесата. На площ от 72000 кв.м има 45 милиона цветя, оформени като сърца, мозайки и фигури с уникален дизайн. Създателите на откритата на 14 февруари 2013 г. градина споделят, че всичко това е възможно благодарение на капковото напояване с пречистени отпадъчни води. 

Макар да остана затворена за посещения през най-горещите месеци (от юни до септември), очакванията са Градината на чудесата да бъде посетена от 1 милион туристи още през първата година. При отварянето й през октомври се очаква градината да има съвършено нов облик, така че да изненадва и очарова и онези, които вече са я посещавали. 

Като се има предвид, че в Дубай няма невъзможни неща и за всичко се говори в превъзходна степен, този оазис сред пустинята не прави изключение. Градината вече е вписана в Световните рекорди на Гинес с най-дългата стена от цветя с дължина 800 м и височина 3 м. Тук се намира и най-голямата пирамида от цветя с основа 144 кв.м и височина 10 м, като и най-големият цветен часовник. През октомври посетителите ще бъдат очаровани от новите „чудеса” – Градината на пеперудите и Градината на ароматите. Плановете за развитието на това изумително красиво място включват покриването на цялата градина със стъклен купол, за да може да се превърне в целогодишна туристическа атракция.

Чудесата на Дубай - най-големият търговски център в света
Чудесата на Дубай - на ски в пустинята 

Публикувано в www.facebook.com/Ladyzdrave

Няма коментари:

Публикуване на коментар