сряда, 6 ноември 2013 г.

Чудесата на Дубай - на ски в пустинята

текст: Елица Лукова
снимка: www.foter.com



Независимо, дали искате да карате ски или сноуборд, или просто да изпиете чаша горещ шоколад при минусови температури и в компанията за пингвини, Ski Dubai предлага отлични условия за практикуване на зимни спортове и многобройни забавления. Звучи наистина невероятно в страна с горещ пустинен климат, където средната зимна температура е 23˚C и снеговалежът е непознато явление, да говорим за ски. Не и когато става въпрос за Дубай.

Ski Dubai е част от търговския център Mall of the Emirates и функционира от ноември 2005 година. Със своята площ от 22500 кв.м, покрити целогодишно с 6000 тона сняг, Ski Dubai е сред най-големите съоръжения за практикуване на зимни спортове на закрито с капацитет 1500 посетители.

Разполага с 5 писти с различен наклон и трудност, като има специална писта за сноуборд и такава за шейни. Най-голямата от тях е с дължина 400 метра. Подобно на всеки друг ски курорт, Ski Dubai има лифт и влек. Дори при максималните за лятото +49˚C, ефективната изолация позволява поддържане на температура в комплекса -1˚C през деня и -6˚C през нощта, когато се произвежда снега за пистата по метод, наподобяващ истинския снеговалеж в планините.

Публикувано в www.dobrini.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар