Преведени книги


ИК "ВДЪХНОВЕНИЯ"

Добре дошли в удивителния свят на пробиотичните напитки! Ако търсите забавен и вкусен начин да подобрите здравето си, то вие сте попаднали на точното място. В тази книга ще намерите повече от седемдесет и пет рецепти за приготвяне на десет различни вида пробиотични напитки. Тук ще откриете как да заквасвате питиета в домашни условия, какъв е здравословният ефект от приема на пробиотици от различните билки, плодове, зеленчуци и чайове и как да приготвяте ваши собствени пробиотични напитки. Разделите в тази книга са организирани според типа на напитките. Всяка глава започва с описание на начина на приготвяне на напитката, след което са дадени рецепти за овкусяването ѝ, за да имате едно наистина вкусно преживяване. Въпреки че книгата съдържа информация за ферментацията и може да служи като вдъхновение за създаване на напитки с различни вкусове, приветствам всеки опит да набавите разнообразни продукти съобразно вашите хранителни нужди и да изберете техниките, които работят при вас. Запомнете: ферментацията е изкуство!

***Най-препоръчваната от българските педиатри книга за захранване и детско хранене! Дайте на детето си най-добрия старт в живота – това е вашият пътеводител за здравословно, вкусно и безпроблемно захранване и хранене на деца от 0 до 6 години; захранване на кърмачета: спокойно, без излишно суетене при тази най-важна първа стъпка; прохождащи деца: запознаване с нови вкусове и консистенции; хранене навън: съвети за плавен преход към хранене в детската градина и училище; пътеводител от А до Я: включва всичко – от хранене на деца вегетарианци и капризни деца до разбиране на обясненията на етикетите и появата на възможни алергии. С лесния достъп за планиране на отделните хранения за всяка възрастова група, с вкусните рецепти и съветите за подходящите храни в подходящото време вие можете да храните вашето дете здравословно и това ще му хареса.

ИК "ХЕРМЕС"

Трейси Хог има дългогодишен опит като консултант по въпросите на съня и храненето при бебетата и малките деца. Известна е като Утешителката на бебета. Водена от принципа, че всяко дете се нуждае от обич и разбиране, Трейси печели доверието на милиони родители по света с разумния си и умерен подход. Книгата се основава на концепцията, че родителите трябва търпеливо да приучат децата си към режим, съобразявайки се с индивидуалните им особености. Младите и особено недоспали родители се чувстват изключително объркани, когато малкият човек се появи в живота им. Книгата ще разсее страховете им и ще им помогне да се чувстват по-уверени в грижите за своето дете. Тук ще открият изпитани стратегии за справяне с проблемите при отглеждането и възпитанието на децата.
От „Ръководство за недоспали родители“ ще научите:
·         как да разчетете знаците, които бебето ви изпраща, и да реагирате адекватно на ситуацията
·         как да въведете най-разумния и удобен режим, така че детето да е спокойно, а вие да имате време за почивка
·         как да разрешите проблемите със съня през различните възрастови етапи и какви техники да приложите
·         как да захраните бебето и да му създадете добри хранителни навици
·         как да приучите детето си към ходене в тоалетната
·         как да научите детето си да общува с околните и да избегнете гневните изблици и необяснимия плач
·         как да помогнете на детето си да овладее емоциите си и да стане самостоятелно

***


Традиционната китайска медицина се основава на схващането за Трите съкровища – есенция, енергия и дух. Според даоисткото учение, нашето здраве и качество на живот зависят от динамичното равновесие между тях. Поддържането на този баланс посредством правилен режим на хранене и системни упражнения гарантира добро общо физическо състояние, душевна хармония и духовна сила.

Опирайки се на дългогодишния си опит на лечител и изследовател на древни китайски източници, авторът ни представя подробна и полезна информация за:
- фундаменталните принципи на даоизма
- основите на здравословното хранене
- отделните групи хранителни продукти и добавки и тяхното влияние върху организма
- инструкции за изпълнение на терапевтични упражнения
- приложение на дихателни техники и медитация в ежедневието
- специално подбрани упражнения цигун за здраве и дълголетие
- изпитани билкови рецепти за лечение на най-разпространените заболявания

Бестселъров автор и водещ експерт по източна философия и медицина, Даниъл Рийд е написал шест книги и множество статии по въпросите на азиатските лечебни практики. След задълбоченото изучаване на акупунктура, масаж, цигун, медитация и бойни изкуства под вещото ръководство на китайски учители, днес той се нарежда сред най-уважаваните специалисти в областта на източната медицина.


ИК "КОЛХИДА"

 From the author of the No.1 international bestseller, The Holford Low-GL Diet. Balancing your blood sugar by eating low-GL foods is the key to losing weight quickly and keeping it off for ever. The Holford Low-GL Diet Made Easy clearly highlights the basics of Patrick Holford's bestselling diet, so that you can get started and feel the benefits straight away. It explains the revolutionary Glycemic Load (GL) system and reveals which foods are low-GL 'heroes' and which foods should be avoided. Follow this comprehensive 21-day action plan - complete with shopping lists, daily menus and delicious mouth-watering new recipes - and shed those extra pounds. Get ready to lose weight swiftly and safely, and look and feel fabulous!

***Имате ли вид на човек с неизчерпаема енергия, чиста кожа, остър ум, щастлив и мотивиран? Поддържате ли здравословно тегло и рядко ли боледувате? Това са 100% здравите хора и вие може да го постигнете като следвате принципите на оптималното хранене. Оптималното хранене е революция в грижата за здравето. Това означава да сте колкото е възможно по-здрави, като давате на вашето тяло най-добрия прием на хранителни вещества.

В „Оптималното хранене вече е лесно” Патрик Холфорд извлича същността на този единствен по рода си световноизвестен подход към пълното здраве и я представя в лесно приложим и достъпен формат. Той обяснява какво наистина означава добре балансирано хранене в 21-вия век, кои са витамините и минералите, жизненоважни за оптималното хранене и кои са антинутриентите, като захар и химикали, които ни отнемат доброто здраве. Той също очертава проста програма за достигане на оптимално здраве чрез серия от въпросници, която ви позволява да развиете най-подходящата хранителна програма за вас.

 ***


„Какво иска един родител най-силно за своето дете? Мисля, че това е добро здраве” – Така започва книгата на Джудит Уилс, преведена на десетки езици и претърпяла невиждани тиражи. Тя вече е и на българския книжен пазар. Но нека чуем отново авторката: ”Целта ми беше да създам безпристрастен справочник за родители с надеждата да отговоря на всички „какво”, „защо” и „как”, които редовно си задавате”.

Книгата дава съвети на родители относно детското хранене, за всеки момент от развитието на малкото дете и е разделена на три глави – от захранването на кърмачето до 12-месечна възраст, периода на прохождане до предучилищна възраст и първите години в началното училище.
Дайте на вашите деца най-добрия старт в живота още от захранването – това е вашето универсално ръководство за здравословно и сполучливо хранене за бебета и деца на възраст от 0 до 6 години:
  • Захранване на бебето с ясни указания за този толкова важен първи етап;
  • Хранене на прохождащото дете, въвеждане на нови вкусове и консистенции; 
  •  В заобикалящия свят - справяне с влиянието на връстниците в детските ясли и училището;
  • Отстраняване на проблемите от А до Я – обхваща всички въпроси от храненето на децата- вегетарианци и справянето със злоядите деца до разбирането на етикетите на храните и справянето с алергиите.
С лесно достъпно ръководство за планиране на храненето за всяка възрастова група, вкусни, лесноизпълними рецепти и важни съвети за подходящите храни в подходящото време вече може да храните вашите бебета и деца със здравословна храна, която те ще обичат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар