петък, 1 ноември 2013 г.

Дисниленд - Париж

текст и снимка: Елица Лукова

Разположеният на 32 км източно от центъра на Париж увеселителен парк се състои от Дисни парк и Дисни студиа. В Дисни парк на площ от 57 хектара има 5 зони с атракциони, множество ресторанти и хотели с тематично обзаведени стаи. 

От Главната улица, която пресъздава атмосферата на американско градче от началото на XX век, може да се качите на влака, който обикаля целия парк. 

В Света на приказките ще срещнете Пинокио и щуреца Джимини, Питър Пан и слона Дъмбо, ще се полутате из лабиринта на Алиса и ще се разходите из замъка на спящата красавица.

В Дивия Запад ви очаква индианското село, което предлага място за игри и забавления за най-малките. Къщата на призраците и плаването на борда на парахода „Марк Твен” са подходящи за цялото семейство, а любителите на силните емоции могат да се впуснат в спиращо дъха пътуване из Дивия Запад със скоростното влакче. 

В Страната на приключенията ще разгледате съкровищата на карибските пирати, ще отидете на гости на семейство Робинзон, чийто дом се намира в короната на огромно дърво, а на онези, които харесват екстремните преживявания, ще предложа влакчето на Индиана Джоунс. Bon voyage и не забравяйте да свалите шапките си!

В Страната на откритията може се спуснете „20000 левги под водата” с подводницата на капитан Немо, да се отправите на незабравимо междузвездно пътешествие, а смелчаците не трябва да пропускат полета до ръба на Вселената.

За да се докоснете до магията на киното трябва да посетите разположения в съседство парк Дисни студиа. Декори, костюми, анимация, каскади, специални ефекти... 3... 2... 1... Камера!

Фоторазходка из Дисниленд - Париж. Част първа
Триумфалната арка
Айфеловата кула символът на Париж
Дефанс - сткленият град
Парижката Света Богородица

Публикувано в www.facebook.com/Ladyzdrave


Няма коментари:

Публикуване на коментар