сряда, 25 юни 2014 г.

След потопа – петзвездно СПА преживяване

текст: Елица Лукова
снимки: Елица Лукова и Лора Лукова


Казват, че където и да ходи човек, най-добре е, когато се върне вкъщи. Ето ме, отново съм у дома – отпочинала и пълна с впечатления – този път от СПА столицата на Балканите – Велинград. 

Историята на това пътуване започна преди няколко месеца, когато съвсем случайно се включих в играта на GRABO Club. Казвам „случайно”, защото имах картата вече от година, а не я бях използвала нито веднъж. С присъщата ми „спортна злоба” успях да се класирам на четвърто място. Наградата беше двудневен престой за двама в 5***** СПА комплекс „Свети Спас” във Велинград. 

Признавам, че първоначално не успях да се зарадвам на наградата – ангажиментите ми до средата на годината бяха толкова много, че се чудех как ще успея да избягам от тях, пък макар и за 2-3 дни. Направих резервация за 20 и 21 юни. Вечерта преди да тръгнем във Варна се разрази страховитата буря, довела до библейския потоп, който взе над 10 жертви в кв. „Аспарухово”. Следих новините до късно през нощта и сутринта тръгнах със свито сърце.

Отдалечавайки се от Варна, оловносивото небе започна да просветлява и постепенно настроените ми стана по-ведро.

СПА комплекс "Свети Спас"

Новата сграда в комплекса, която все още не е напълно завършена.

Пристигнахме във Велинград в ранния следобед и след като се настанихме, побързахме да изпробваме басейна. Комплексът разполага с два покрити басейна – голям – с  температура 32˚С и малък (с джакузи) – с температура 37˚С.   
 Чепинска река

Комплексът се намира на брега на Чепинска река...

... и недалеч от парка "Клептуза"


Втората вечер в ресторанта на хотела се носеха горещи латино ритми. За доброто ни настроение се грижеха група "Латинопартизани". Разбира се, не мина без култовите песни "Кайман" и "На самотен остров".


 Група "Латинопартизани" с новото си попълнение - кубинската музикантка IRe Vezquez


Не мога да не спомена вкусната храна и отличното обслужване. Какво повече му трябва на човек, за да си почине пълноценно и да се откъсне поне за малко от напрегнатото ежедневие?Няма коментари:

Публикуване на коментар