Броени дни преди Коледа всички сме обхванати от празнично
настроение и ни се иска да внесем малко цвят и положителни емоции в иначе
сивото си ежедневие. Вече е прекалено късно за организиране на празненство в
заведение, а все пак ни се иска да се повеселим и с колегите. Защо да не си
направим коледно парти в офиса? Речено – сторено. Оказва се, че цените на фирмите
за кетъринг са доста „солени”, но и това не може да ни откаже. В интернет има
доста интересни и ефектни идеи, а аз ще се опитам да пресъздам някои от тях.
Какво е необходимо ли? Въображение, сръчни ръце и голяма доза ентусиазъм.
За хапките са ви нужни
няколко франзели, нещо за мазане (маргарин, лютеница, хайвер, маслинова паста),
а за горната част може да направите калинки от домати чери, да оформите гъбки
от репички, да изрежете от кашкавал и шунка звездички, елхички и камбанки с помощта
на фигурки за коледни сладки. Украсете с магданоз и розички от морков, за
направата на които ви е нужна голяма острилка и тънки моркови.
За ролчетата по чешки
ви е необходима руска салата и шунка, нарязана на 1,5 мм, а за пънчетата –
палачинки и салата с пиле или друга по ваш вкус.
Тялото за този ежко е
половин пита, а бодличките – мини кюфтенца
Това е другият ежко,
бодличките на който са от домати чери, мини царевички, зелени и черни маслини
(без костилки). За повече коледно настроение може да изрежете различни фигурки от
кашкавал, шунка и зеленчуци с формичките за коледни сладки.
С всичко, което е
останало от ежковците, може да направите „солена” елхичка. За основа служи
голяма ряпа, в която е издълбана дупка и вътре е закрепен морков.
А това е плодовата
елхичка. Основата е от голяма ябълка с издълбана по същия начин дупка в средата,
в която е закрепен голям морков.
Останалото оставям на вашето въображение. Добре е да
осигурите и някакъв аперитив за още малко блясък в очите. Весел празник!
Публикувано в www.missis.bg
Няма коментари:
Публикуване на коментар