понеделник, 2 декември 2013 г.

Коледно парти в офиса

текст и снимки: Елица Лукова



Броени дни преди Коледа всички сме обхванати от празнично настроение и ни се иска да внесем малко цвят и положителни емоции в иначе сивото си ежедневие. Вече е прекалено късно за организиране на празненство в заведение, а все пак ни се иска да се повеселим и с колегите. Защо да не си направим коледно парти в офиса? Речено – сторено. Оказва се, че цените на фирмите за кетъринг са доста „солени”, но и това не може да ни откаже. В интернет има доста интересни и ефектни идеи, а аз ще се опитам да пресъздам някои от тях. Какво е необходимо ли? Въображение, сръчни ръце и голяма доза ентусиазъм.




За хапките са ви нужни няколко франзели, нещо за мазане (маргарин, лютеница, хайвер, маслинова паста), а за горната част може да направите калинки от домати чери, да оформите гъбки от репички, да изрежете от кашкавал и шунка звездички, елхички и камбанки с помощта на фигурки за коледни сладки. Украсете с магданоз и розички от морков, за направата на които ви е нужна голяма острилка и тънки моркови.




За ролчетата по чешки ви е необходима руска салата и шунка, нарязана на 1,5 мм, а за пънчетата – палачинки и салата с пиле или друга по ваш вкус.




Тялото за този ежко е половин пита, а бодличките – мини кюфтенца





Това е другият ежко, бодличките на който са от домати чери, мини царевички, зелени и черни маслини (без костилки). За повече коледно настроение може да изрежете различни фигурки от кашкавал, шунка и зеленчуци с формичките за коледни сладки.





С всичко, което е останало от ежковците, може да направите „солена” елхичка. За основа служи голяма ряпа, в която е издълбана дупка и вътре е закрепен морков. 




А това е плодовата елхичка. Основата е от голяма ябълка с издълбана по същия начин дупка в средата, в която е закрепен голям морков.




Останалото оставям на вашето въображение. Добре е да осигурите и някакъв аперитив за още малко блясък в очите. Весел празник!


Публикувано в www.missis.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар